Poslední téma
» Garazove stani pro Bohdan Wed May 15, 2013 7:55 am
» Velikonoce
pro Patrik Polávka Thu Mar 28, 2013 10:27 am
» TV signal
pro Roman H Tue Aug 28, 2012 7:14 pm
» Plíseň kolem oken
pro suska Mon Feb 13, 2012 4:12 pm
» kradez
pro Bohdan Wed Jul 06, 2011 12:45 am
» Nesrovnalosti s vyúčtováním s firmou DaK
pro Radek Thu Jun 09, 2011 10:01 pm
» Vyúčtování 2010
pro katkaj2006 Thu Jun 02, 2011 3:43 pm
» Vyhledávání v katastru
pro mirepete Mon Mar 28, 2011 7:24 pm
» Vypinac el. vozu
pro Mayk07 Thu Mar 24, 2011 12:12 am
Kdo je přítomen
Celkem je zde přítomno 3 uživatelů : 0 registrovaných, 0 skrytých a 3 Anonymních nikdo není přítomen
Nejvíce zde bylo současně přítomno 180 uživatelů dne Sat Oct 26, 2024 10:48 pm
předávka
+7
Marek
Hana Klin
Jaskovi
Roman
Radek
Zuzana Jarošová
Jana
11 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
předávka
Ahoj,
nevím, jestli se mi to zobrazí správně, ale mám dotaz, jestli jste už někdo přebral byt? Jestli ano, můžete prosím napsat, jak to asi probíhalo? Jsem zvědavá, nás to čeká až příští týden .
Jana
nevím, jestli se mi to zobrazí správně, ale mám dotaz, jestli jste už někdo přebral byt? Jestli ano, můžete prosím napsat, jak to asi probíhalo? Jsem zvědavá, nás to čeká až příští týden .
Jana
Jana- Poèet pøíspìvkù : 29
Re: předávka
Ahoj, vše proběhlo v pořádku. Nechají Tě v klidu prohlédnout byt a projdou s tebou připomínky, případné vady na místě opraví.
Zuzana Jarošová- Poèet pøíspìvkù : 11
Ahoj, děkuji za odpověď. Jana
Předávky se pomalu blíží ke konci, nemáte tedy i vy ostatní, co už máte klíčky, nějaké zkušenosti s předávkou, nějaké přehlídnuté chybky, nemilá překvapení apod...? Či všechno proběhlo v pohodě a dle očekávání?
A co první dojmy v novém bytě?
Radek
A co první dojmy v novém bytě?
Radek
Radek- Poèet pøíspìvkù : 52
Ahoj, my absolvovali předávku včera. Hodně detailů museli dolaďovat. Dveře nám možná budou měnit. Byly poškrábané. Ještě něco budou opravovat, ale nejkurióznější bylo, že zamykání na záchodě nám přimontovali z druhé strany , tak to naštěstí vyměnili. A jinak jsme i v bytě strávili noc a krásně se tam spalo . Jen ráno ta doprava, ale to už snad bude příští týden jiné. Jana
Jani, díky za reakci. Ten záchod mě fakt pobavil Ale stane se.
Nás to čeká až zítra (vždycky musíme být poslední ). Při předpřejímce jsme tam měli ještě hodně "much" - chyběly dveře, lišty, apod, ale doufám, že teď už bude vše hotovo a v pořádku. Doufejme.
Mimochodem nejvíc mě pobavilo, že ačkoliv ještě nemáme klíče, tak už jsme dnes měli v poště předpis záloh od PRE a fakturu za montáž měřičů. To je vám někdy rychlost....
Nás to čeká až zítra (vždycky musíme být poslední ). Při předpřejímce jsme tam měli ještě hodně "much" - chyběly dveře, lišty, apod, ale doufám, že teď už bude vše hotovo a v pořádku. Doufejme.
Mimochodem nejvíc mě pobavilo, že ačkoliv ještě nemáme klíče, tak už jsme dnes měli v poště předpis záloh od PRE a fakturu za montáž měřičů. To je vám někdy rychlost....
Předávky
Ahoj všem,
rád bych zde otevřel téma problémy v předávkách, které mají být ještě dovyřešeny.
Nám kupříkladu zbývá výměna vstupních dveří, se kterými někdo někam narazil, ještě před tím než je namontoval . (celá výměna prý může trvat až 10 týdnů - nevím jestli je to jen způsobené problémy společnosti Hei nebo přímo výrobce). Další věcí jsou mírné praskliny ve zdech/omítkách, které se budou objevovat pravděpodobně ještě velmi dlouho.... Zatím slíbili, že přijdou na opravu na jaře (už máme od stavební společnosti slíbeno, že to bude v březnu). To jsou asi zatím nevyřešené otazníky, spoustu ostatních maličkostí jsme úspěšně vyřešili s Ekospolem a nebo někdy raději samostatně.
Mějte se R
rád bych zde otevřel téma problémy v předávkách, které mají být ještě dovyřešeny.
Nám kupříkladu zbývá výměna vstupních dveří, se kterými někdo někam narazil, ještě před tím než je namontoval . (celá výměna prý může trvat až 10 týdnů - nevím jestli je to jen způsobené problémy společnosti Hei nebo přímo výrobce). Další věcí jsou mírné praskliny ve zdech/omítkách, které se budou objevovat pravděpodobně ještě velmi dlouho.... Zatím slíbili, že přijdou na opravu na jaře (už máme od stavební společnosti slíbeno, že to bude v březnu). To jsou asi zatím nevyřešené otazníky, spoustu ostatních maličkostí jsme úspěšně vyřešili s Ekospolem a nebo někdy raději samostatně.
Mějte se R
Roman- Poèet pøíspìvkù : 9
Předávka
Ahoj,
naštěstí jsme zatím nenašli moc závad, sice nám kape přes komín na digestoř, ale co mě "dožralo", to jsou poškrábaná skla na oknech. Zpočátku jsem si toho nevšimla, až zasvítilo sluníčko, praštilo mě to do očí. Nevím, který umělec umí tak hezky umývat okna. Máte někdo podobnou "zkušenost"?
Zdraví Denisa Jašková
naštěstí jsme zatím nenašli moc závad, sice nám kape přes komín na digestoř, ale co mě "dožralo", to jsou poškrábaná skla na oknech. Zpočátku jsem si toho nevšimla, až zasvítilo sluníčko, praštilo mě to do očí. Nevím, který umělec umí tak hezky umývat okna. Máte někdo podobnou "zkušenost"?
Zdraví Denisa Jašková
Jaskovi- Poèet pøíspìvkù : 44
Předávka
Ahoj, mám naprosto stejnou zkušenost s okny. Teprve když jsem je umyl a zasvítilo sluníčko, tak vylezli neuvěřitelný škrábance na oknech. Vypadá to skoro, jako by nám tam dali nějaký second hand
Jinak těch vad máme spoustu a čím víc byt procházíme a uklízíme, tím víc jich nacházíme. Nejhorší je, že nám budou znovu přebourávat půl koupelny, měnit některá okna (resp. skla) a pokládat znovu podlahu.
Přijde mi, že je to všechno tak nějak rychle udělaný, aby se to rychle předalo, ale kvalita zůstala někde na cestě. Spoustu drobností si radši dělám sám. Je to klasické DoDo (dodělej doma)
Jediné, co mě zatím příjemně překvapuje je velmi vstřícný postoj ze strany Ekospolu ke všem vadám. Aspoň něco
Radek
Jinak těch vad máme spoustu a čím víc byt procházíme a uklízíme, tím víc jich nacházíme. Nejhorší je, že nám budou znovu přebourávat půl koupelny, měnit některá okna (resp. skla) a pokládat znovu podlahu.
Přijde mi, že je to všechno tak nějak rychle udělaný, aby se to rychle předalo, ale kvalita zůstala někde na cestě. Spoustu drobností si radši dělám sám. Je to klasické DoDo (dodělej doma)
Jediné, co mě zatím příjemně překvapuje je velmi vstřícný postoj ze strany Ekospolu ke všem vadám. Aspoň něco
Radek
Předávka
Ahoj,
my měli problém se jazýčkem u vstupních dveří, chyběl parapet, poškrábaná okna a neseděli nám jističe na chodbě. Byly nějak proházené. Po pár problémech to vyřešili.
Dveře opravil 23. 12. odpoledne pohotovostní zámečník, kterého mi poslali z Ekospolu po mém hysterickém telefonátu, že se nemůžeme dostat do bytu. Parapet by měl pán přijít zasadit ve čtvrtek a okna někdy v únoru ?
Teprve po vytření jsem zjistila, že v předsíni je na zemi jedna kachlička v prostřed odštíplá, že sem tam něco není v rohu dosilikované, vymalované atd. V létě budeme stějně malovat nějakou kvalitnější barvou, tak si to doopravíme.
Jinak jsou na Ekospolu ochotní a příjemní. Zatím si nemůžu stěžovat
Pěkný den Hanka
my měli problém se jazýčkem u vstupních dveří, chyběl parapet, poškrábaná okna a neseděli nám jističe na chodbě. Byly nějak proházené. Po pár problémech to vyřešili.
Dveře opravil 23. 12. odpoledne pohotovostní zámečník, kterého mi poslali z Ekospolu po mém hysterickém telefonátu, že se nemůžeme dostat do bytu. Parapet by měl pán přijít zasadit ve čtvrtek a okna někdy v únoru ?
Teprve po vytření jsem zjistila, že v předsíni je na zemi jedna kachlička v prostřed odštíplá, že sem tam něco není v rohu dosilikované, vymalované atd. V létě budeme stějně malovat nějakou kvalitnější barvou, tak si to doopravíme.
Jinak jsou na Ekospolu ochotní a příjemní. Zatím si nemůžu stěžovat
Pěkný den Hanka
Hana Klin- Poèet pøíspìvkù : 46
Skla jsou opravdu špatná... ale Ekospol je vymění, byť prý až za cca 2 měsíce.
Osobně jsem se trochu pobavil nad tím, že jednostrannou vanu dali obráceně, pak kvůli tomu museli posouvat vodu ... aby na závěr zjistili prasklinu/vadu vany a museli jí také vyměnit... nicméně už zůstala obráceně... zajímavé bylo i zazdění zásuvek - při předpřejímce byla jedna stěna kompletně holá.
K mnoha chybám se Ekospol staví stylem "to jste si asi udělal sám 2 dny po nastěhování" - odštíplé obklady, umyvadlo, kazová plovoucí podlaha. O zákaznické přístupu se nedá mluvit, ochotní jsou v případě, že po nich nic nechcete nebo je nápravy jejich chyb nebudou nic stát, jinak jsem se setkal se slovy: "nemám jen vás... řeším důležitější věci", apod... na reklamované nedostatky si asi myslí, že zapomenu. Nezapomenu :-)
A kapitolou pro sebe je zvuková izolace - přez zeď je slyšet cvaknutí vypínače, dunění kroků, močení do mísy (nedělám si legraci)... Děkujeme, Ekospole!
Osobně jsem se trochu pobavil nad tím, že jednostrannou vanu dali obráceně, pak kvůli tomu museli posouvat vodu ... aby na závěr zjistili prasklinu/vadu vany a museli jí také vyměnit... nicméně už zůstala obráceně... zajímavé bylo i zazdění zásuvek - při předpřejímce byla jedna stěna kompletně holá.
K mnoha chybám se Ekospol staví stylem "to jste si asi udělal sám 2 dny po nastěhování" - odštíplé obklady, umyvadlo, kazová plovoucí podlaha. O zákaznické přístupu se nedá mluvit, ochotní jsou v případě, že po nich nic nechcete nebo je nápravy jejich chyb nebudou nic stát, jinak jsem se setkal se slovy: "nemám jen vás... řeším důležitější věci", apod... na reklamované nedostatky si asi myslí, že zapomenu. Nezapomenu :-)
A kapitolou pro sebe je zvuková izolace - přez zeď je slyšet cvaknutí vypínače, dunění kroků, močení do mísy (nedělám si legraci)... Děkujeme, Ekospole!
Marek- Poèet pøíspìvkù : 14
okna
Ahoj,
no tak to me mrzi s temi okny. Ja zatim nemela cas okna umyt, ale myslim, ze to bleskurychle udelam. ... a to mi maji v pondeli montovat zaluzie.
Obdivuji ty, kteri byli schopni se uz nastehovat.
a take bohuzel nejsem spokojena s hlukovou izolaci, velmi dobre jde slyset leccos okolo - a to jsem v tom byte prozatim byla vzdycky jen na kratkou dobu.
Jana
no tak to me mrzi s temi okny. Ja zatim nemela cas okna umyt, ale myslim, ze to bleskurychle udelam. ... a to mi maji v pondeli montovat zaluzie.
Obdivuji ty, kteri byli schopni se uz nastehovat.
a take bohuzel nejsem spokojena s hlukovou izolaci, velmi dobre jde slyset leccos okolo - a to jsem v tom byte prozatim byla vzdycky jen na kratkou dobu.
Jana
JanaP- Poèet pøíspìvkù : 20
rohy v mistnostech ci na terase
doporucuji vsem podivat se do vsech rohu obytnych mistnosti (pod listou) i na terase u dveri. Na me pri prekladani podlahy v obyvaku vyskocilo (ne)male prekvapeni v jednou z rohu... rikam tomu komurka pro broucky...
Nechapu, kterej chytrak to takhle postavil a uz vubec nechapu, jak to mohlo projit kontrolou...
kliknutim na obrazek ho zvetsite.
[img][/img]
Nechapu, kterej chytrak to takhle postavil a uz vubec nechapu, jak to mohlo projit kontrolou...
kliknutim na obrazek ho zvetsite.
[img][/img]
Vidím, že už mnozí mají spoustu zkušeností se životem v Měcholupech, a že asi nebude jednoduché vychytat všechny mouchy...
Ještě tu nepadlo ani slovo o elektroinstalaci... to je také takové věc, která se špatně zkouší když přebíráte byt... také máte zásuvky, do kterých nejste schopni zarazit zástrčku?? (a to nejsou s dětským zámkem..)
A co parapety - mají za Vašimi okny správný sklon? (když se na parapet vylije sklenice vody (nebo když roztaje sníh), dělá se u nás v rohu loužička a voda nestéká...
Až teď zjišťuji, co vše mám kontrolovat... Co se takhle sejít v některé z místních restaurací a probrat zkušenosti s reklamacemi, s montováním nábytku (abychom věděli, koho si neobjednávat) vůbec vše, co se nepovedlo...
Opice
Ještě tu nepadlo ani slovo o elektroinstalaci... to je také takové věc, která se špatně zkouší když přebíráte byt... také máte zásuvky, do kterých nejste schopni zarazit zástrčku?? (a to nejsou s dětským zámkem..)
A co parapety - mají za Vašimi okny správný sklon? (když se na parapet vylije sklenice vody (nebo když roztaje sníh), dělá se u nás v rohu loužička a voda nestéká...
Až teď zjišťuji, co vše mám kontrolovat... Co se takhle sejít v některé z místních restaurací a probrat zkušenosti s reklamacemi, s montováním nábytku (abychom věděli, koho si neobjednávat) vůbec vše, co se nepovedlo...
Opice
Primáti- Poèet pøíspìvkù : 39
Schůzka
Myslím, že to vůbec není špatný nápad - sejít se někde v místní restauraci. U "piva" se probere spoustu věcí.
Pokud nejde zarazit zástrčka, zkuste sundat kryt a přihnout kontakt (ne prstem!!!).
Petr
Pokud nejde zarazit zástrčka, zkuste sundat kryt a přihnout kontakt (ne prstem!!!).
Petr
K zásuvkám - ty už sou OK,
K místním restauracím - a že jich je hodně, lze podotknout, že téměř vždy překvapili...
navrhoval bych zlatou střední cestu - Měcholupskou Pizzerii, ale je to i dost na ostatních...
Op.
K místním restauracím - a že jich je hodně, lze podotknout, že téměř vždy překvapili...
navrhoval bych zlatou střední cestu - Měcholupskou Pizzerii, ale je to i dost na ostatních...
Op.
Primáti- Poèet pøíspìvkù : 39
schůzka
Dobrý den,
souhlasím se schůzkou. Dejte vědět kdy a kde. Zuzka
souhlasím se schůzkou. Dejte vědět kdy a kde. Zuzka
Schuzka
Ta pizzerie je dobrý tip, třeba bychom to mohli "spáchat" někdy o víkendu.
Petr
Petr
sraz
Ahoj, souhlasím se srazem, ale založím zvláštní téma sraz, aby si toho všimli i ostatní a nechala bych to až na příští víkend, aby se nás sešlo více.
Jana
Jana
okna předávka
ahoj, tak jsem volala na Ekospol ohledně poškrábaných oken.
Dodatečně, samozřejmě až po umytí, se tam ty škrábance objevily.
Bylo mi sděleno, že jsem to měla nahlásit už při předávce a ne až tak pozdě,
že nevědí, jestli jim to zhotovitel tak pozdě uzná.
A ano, pravda je, že to bude trvat tak dva měsíce.
No tak s žaluziemi si ještě pěkně počkám...
Jestli nevyměknu a nenechám to, jak to je.
Dodatečně, samozřejmě až po umytí, se tam ty škrábance objevily.
Bylo mi sděleno, že jsem to měla nahlásit už při předávce a ne až tak pozdě,
že nevědí, jestli jim to zhotovitel tak pozdě uzná.
A ano, pravda je, že to bude trvat tak dva měsíce.
No tak s žaluziemi si ještě pěkně počkám...
Jestli nevyměknu a nenechám to, jak to je.
JanaP- Poèet pøíspìvkù : 20
roura od digestoře
po dnešní montáži kuchyně bych vám chtěl všem doporučit, abyste si před montáží digestoře důkladně prohlédli rouru co odvádí páry. Mě by to ani nenapadlo, ale truhlář to důkladně prokouknul a vzadu našel doslova narvaný papírový pytel plný drátů a všeho možného haraburdí, které kompletně rouru ucpaly. Tudíž by digestoř asi dlouho nepracovala resp. by ani nezačla... Foto radši přikládám. Berger Bohemia už nikdy!
Radek
Radek
elektroinstalace
se zásuvkami jsme měli stejný problém , ale ten vyřešili na místě . Elektro dělali nějací slováci a dost to odflákli. Taky vypínač u v kuchyni nesmyslně zapusitili moc do zdi, takže když jsme si kuchyň obložili tak ta tam nedají ty vypínače dát tak aby fugovali. Prostě jsem docela z toho v šoku, že tam nepočítali s tím, že se taky kuchyň obkládá.
Lukáš- Poèet pøíspìvkù : 20
rohy místnosti
jinak co se týče těch rohů. Ještě než jsme byt přebírali psali jsme si průběžně závady a taky jsme tam měli díru v rohu místnosti a když jsem jí chtěl zkontrolovat jestli pod lištou není, tak mi řekli, že to určitě zadělali, ale když bych se tam pod to chtěl podívat zničil bych tím lištu tak jsem to radši nechal , ale ted se na to podle rady podívám. Jistota je jistota
Lukáš- Poèet pøíspìvkù : 20
zásuvky a vypínače
Lukáši, ty zásuvky a vypínače by měly jít normálně přidělat. Zásuvka sama o sobě je připravená na poměrně velký prostor. Jen je potřeba si koupit delší šroubky, ty co tam jsou na to samozřejmě nestačí. Já mám asi 2cm lamino a šlo to v pohodě (jen jsem musel nastavit dráty a koupit ty delší šroubky).
Radek
Radek
Ahoj, jak ti rozumím, mám úplně stejný problém. Zuzka
Lukáš napsal:se zásuvkami jsme měli stejný problém , ale ten vyřešili na místě . Elektro dělali nějací slováci a dost to odflákli. Taky vypínač u v kuchyni nesmyslně zapusitili moc do zdi, takže když jsme si kuchyň obložili tak ta tam nedají ty vypínače dát tak aby fugovali. Prostě jsem docela z toho v šoku, že tam nepočítali s tím, že se taky kuchyň obkládá.
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: